Tiedotteet

Heikki Luoman Akkaralli - Lippuja voi jo varata!

Hulvattoman komedian keskiössä aikamiespoika Veijo päättää vihdoin hommata itselleen emännän! Kontaktipalvelusta. Veijon äidin ollessa matkalla, taloon on tilattu myös maatalouslomittaja. Kuka lypsää ja kenet?! Erinäisten väärinkäsitysten siivittämänä Veijoa viedään todelliseen akkaralliin! Ohjaaja Jani Johansson lupaa hykerryttävän kesäteatterikokemuksen maalaismaisemassa.


Hei!

Olen Jani Johansson, 43-vuotias riihimäkeläinen teatterintekijä. Kotoisin olen Jyväskylästä ja työskentelen vakituisesti näyttelijänä Seinäjoen Kaupunginteatterissa. Näyttelijäntyötä olen tehnyt kiinnitettynä näyttelijänä vuodesta 2001. Kanta-hämäläiselle yleisölle olen tuttu Riihimäen Teatterin ja terassirevyy Perikunnan tuotannoista. Ohjaajana olen toiminut mm. Riihimäen Teatterissa ja Törnävän Kesäteatterissa. Vapaa-aikani kuluu elokuvien, sulkapallon, luonnossa liikkumisen ja avantouinnin parissa.

Teini-ikäisenä harrastajateatteri vei miehen totaalisesti mukanaan. Näyttämöllä saadut vibat ja pärinät oli jotain niin hienoa, että paluuta ei enää ollut. Niin nuori Jani heitti räpylän nurkkaan ja ura pesäpallon parissa jäi muitten haaveeksi. Teatteri-ilmaisun ohjaaja- opintojen, Turun Taideakatemiassa, jälkeen tieni vei Kokkolan Kaupunginteatterin kautta Riihimäen Teatteriin ja sieltä Seinäjoelle.

Saattaa kuulostaa hassulta, mutta haastavin ja mielenkiintoisin proggis on aina se juuri käsillä oleva näytelmä. Kaikki alkaa aina nollasta ja se on kivalla tavalla pelottavaa. Ns. laitosteatterinäyttelijänä ensi-iltoja tulee yleensä vuodessa noin viisi, joten näytelmistä oppii myös päästämään irti. Toki sitä muistaa monologeja parikymmentäkin vuotta vanhoista jutuista. Ohjaajana tärkeimmäksi jutuksi itselleni on tullut se ensimmäinen ammattiteatteriohjaus, Elling Riihimäen Teatteriin.

Pidän erityisesti komedian tekemisestä. Melkein kaikki ohjaukseni ovat olleet komedioita. Tai ainakin niistä on tullut komediallisia! 😂 Komiikassa tärkeintä on rytmi ja se tekee siitä haastavan ja mielenkiintoisen. Kesäteatteriin ihmiset yleensä haluavat tulla nauramaan ja se on hyvä lähtökohta. Parhaimmillaan hyvä teatteriesitys kauniissa maisemassa on tervehdyttävä yhteisöllinen kokemus!

Kesää odottaen,
Jani Johansson

Teatterilla tapahtuu

Ismo Leikola vihdoin Suomessa! Tule ja kuule, mitä Ismo on Amerikkaa kiertäessään ihmisistä ja elämästä oivaltanut? Onko mies muuttunut vai pysynyt samana?

KE1.7.2020
aita
Tapahtuma2

Lopen kesäteatteri. Liput nyt myynnissä.

TI13.10.2020
Lopen Teatterin näytelmä 2929
Kolmastapahtuma

Lopen kesäteatteri. Liput nyt myynnissä.