Tiedotteet

Teatterilla tapahtuu

Heli Sutela, Anders Helenius ja Antti Haapala ovat kaikki tuttuja näkyjä televisiosta ja Suomen stand up -klubeilta. Tänä kesänä nämä kolme kotimaisen stand up -komiikan mestaria pakkaavat huumoriheinähattunsa ja komediapicnic-vilttinsä samaan kesäkiesiin ja lähtevät naurattamaan koko Suomea.

Viime syksynä ensi-iltansa saanut Ei mitään vakavaa on show, jossa todella koetellaan rajoja. Tai oikeammin mennään niistä läpi että heilahtaa. Sellaisella nauravalla muurinmurtajalla.

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi tuovat suomeksi ensimmäistä kertaa näyttämölle  80-luvun kulttiklassikon. Mies miehelle on esittäjien kunnianosoitus heidän elämäänsä vaikuttaneille lapsuuden sankareille. 

 Esitys on koostettu Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin legendaarisista ”Head to head”-keskusteluista, jotka nähtiin vuosina 1982-1988 tehdyssä brittisarjassa Alas Smith and Jones. Suomessa sketsiohjelmaa esitettiin nimellä Lunta tupaan.

LA12.3.2022
Piirileikki

Rikosmysteeri Piirileikki maaliskuussa 2022!

LA13.11.2021
Iltamat 13.11.

Iloa ja valoa syksyyn! Lippujen ennakkovaraaminen alkaa 1.10.2021! Klikkaa ja lue lisää!

Ismo Leikola vihdoin Suomessa! Tule ja kuule, mitä Ismo on Amerikkaa kiertäessään ihmisistä ja elämästä oivaltanut? Onko mies muuttunut vai pysynyt samana?

TI13.10.2020
Lopen Teatterin näytelmä 2929
Kolmastapahtuma

Lopen kesäteatteri. Liput nyt myynnissä.

Seuraava tilaisuus Koppassa 5.2.2023 klo 13 alkaen! Tervetuloa mukaan!

Kesäteatterin 2023 info/castingtilaisuus 20.11.2022

Lopen Teatterin kesän 2022 näytelmän infotilaisuus järjestetään sunnuntaina 20.11.2022 klo 17 alkaen Lopen kirkonkylän kunnantalon Kohtaamistila Koppassa (Yhdystie 5, 12700 Loppi). Sisäänkäynti tilaan kunnantalon S-Marketin puoleisesta päädystä. Jos et pääse paikalle, mutta olisit kiinnostunut olemaan mukana kesällä 2023, laita sähköpostia osoitteeseen info@lopenteatteri.fi

Kartoitamme kiinnostuneita näyttelijöitä ja tekijöitä kesän 2023 näytelmään. Keskustelemme tulevan kesän näytelmästä ja mahdollisesti teemme jo näyttelijävalintoja.

Tilaisuudessa on paikalla kesän näytelmän ohjaaja Katri Häti. Paikalla on myös teatteriyhdistyksen hallituksen jäseniä.

Tervetuloa kuulemaan kesän 2023 suunnitelmistamme sekä olemaan osa kesän näytelmää!

HUOM! Paikalle saapuminen ei vielä sido sinua mihinkään!

Lopen teatteri kiittää näytäntökaudesta 2021

Lopen teatteri kiittää kuluneesta näytäntökaudesta kaikkia jotka kävivät kesän aikana katsomassa Akkarallia! Ilman hienoja yleisöjä teatterikokemus ei olisi mitään - te teitte yhdessä meidän kanssamme hienon teatterikesän! Kiitämme myös yhteistyökumppaneitamme kuluneesta näytäntökaudesta - toivottavasti yhteistyömme jatkuu pian! Toivotamme kaikille mukavaa loppukesää, nähdään taas teatterilla!

Hei!

Olen Jani Johansson, 43-vuotias riihimäkeläinen teatterintekijä. Kotoisin olen Jyväskylästä ja työskentelen vakituisesti näyttelijänä Seinäjoen Kaupunginteatterissa. Näyttelijäntyötä olen tehnyt kiinnitettynä näyttelijänä vuodesta 2001. Kanta-hämäläiselle yleisölle olen tuttu Riihimäen Teatterin ja terassirevyy Perikunnan tuotannoista. Ohjaajana olen toiminut mm. Riihimäen Teatterissa ja Törnävän Kesäteatterissa. Vapaa-aikani kuluu elokuvien, sulkapallon, luonnossa liikkumisen ja avantouinnin parissa.

Teini-ikäisenä harrastajateatteri vei miehen totaalisesti mukanaan. Näyttämöllä saadut vibat ja pärinät oli jotain niin hienoa, että paluuta ei enää ollut. Niin nuori Jani heitti räpylän nurkkaan ja ura pesäpallon parissa jäi muitten haaveeksi. Teatteri-ilmaisun ohjaaja- opintojen, Turun Taideakatemiassa, jälkeen tieni vei Kokkolan Kaupunginteatterin kautta Riihimäen Teatteriin ja sieltä Seinäjoelle.

Saattaa kuulostaa hassulta, mutta haastavin ja mielenkiintoisin proggis on aina se juuri käsillä oleva näytelmä. Kaikki alkaa aina nollasta ja se on kivalla tavalla pelottavaa. Ns. laitosteatterinäyttelijänä ensi-iltoja tulee yleensä vuodessa noin viisi, joten näytelmistä oppii myös päästämään irti. Toki sitä muistaa monologeja parikymmentäkin vuotta vanhoista jutuista. Ohjaajana tärkeimmäksi jutuksi itselleni on tullut se ensimmäinen ammattiteatteriohjaus, Elling Riihimäen Teatteriin.

Pidän erityisesti komedian tekemisestä. Melkein kaikki ohjaukseni ovat olleet komedioita. Tai ainakin niistä on tullut komediallisia! 😂 Komiikassa tärkeintä on rytmi ja se tekee siitä haastavan ja mielenkiintoisen. Kesäteatteriin ihmiset yleensä haluavat tulla nauramaan ja se on hyvä lähtökohta. Parhaimmillaan hyvä teatteriesitys kauniissa maisemassa on tervehdyttävä yhteisöllinen kokemus!

Kesää odottaen,
Jani Johansson